De ce să lucrați în asistență 24 ore?

Faptul este că omenirea îmbătrânește. Ajungem la un moment dat într-un punct în care noi sau un aparținător/o aparținătoare avem nevoie de ajutor. Îngrijirea este ceva ce ne privește pe toți. Adesea, persoanele vârstnice, cei bolnavi sau cu dizabilități au nevoie de mai mult ajutor decât le pot oferi persoanele apropiate. Alternativa este adesea un cămin de îngrijire sau un cămin de bătrâni. În plus, persoana care trebuie asistată trebuie să își părăsească mediul și casa cu care s-a obișnuit. La aceasta se adaugă faptul că personalul de îngrijire din cămine nu au de cele mai multe ori timp pentru o asistență intensivă și individuală. Lahner Pflege vă oferă o soluție! Asistență timp de 24 de ore pentru o petrecere minunată și independentă a bătrâneții între proprii patru pereți.

Faptul de a lucra ca îngrijitoare/îngrijitor timp de 24 de ore oferă numeroase avantaje. Este un job foarte diversificat și nicio zi nu seamănă cu cealaltă. Prin îngrijirea oferită purtăm o răspundere specială față de societate și față de persoanele vârstnice. Astfel, persoanele mai în vârstă, bolnave și cu dizabilități sunt ajutate să îmbătrânească independent și minunat. În afară de persoanele care necesită îngrijire, pentru care o persoană este direct responsabilă, se oferă sprijin și aparținătorilor, care încedredințează spre îngrijire persoanele dragi lor. Iar acest fapt se recompensează cu multă recunoștință din partea persoanelor care trebuie asistate, încă și din partea aparținătorilor.  Fiecare zi aduce noi provocări care ne ajută să ne dezvoltăm și să ne perfecționăm. Se pot acumula experiențe frumoase și care ne îmbogățesc sufletul cu persoanele mai în vârstă și se pot afla poveștile lor de viață.

A dărui timp ca îngrijitoare/îngrijitor

Societatea noastră are tendința, din păcate, să fie egoistă în acest sens. Lucruri, care nu privesc o anumită persoană la momentul respectiv, sunt adesea neglijate. De aceea, este cu atât mai important să li se acorde atenție persoanelor în vârstă care suferă, de exemplu, de demență. Gesturile minore pot însemna mult pentru acestea, ca de exemplu o îmbrățișare. Acestea le arată persoanei asistate că cineva este acolo pentru ea. Cineva care dăruiește timp, alinare și grijă. Veți fi uimit(ă) cîți veți primi înapoi de la persoanele în vârstă. Dacă cineva își dăruiește întreaga atenție, primește multe necesități, temeri și alte emoții, precum și informații valoroase.

A fi atent

Trăim într-o lume umplută cu informații și supralicitată. Trebuie să învățăm din nou să ne concentrăm pe esențial și să acordăm atenție. O persoană poate fi apoi atentă atunci când își dăruiește întreaga atenție persoanei care trebuie îngrijită. Dacă o persoană se concentrează pe cealaltă persoană, atunci observă ce spune aceasta, cum se modifică mimica sa și ce dorințe are. De exemplu, prin intermediul plimbărilor împreună cu discuții intensive, persoanele care au nevoie de îngrijire observă cum cineva se ocupă și are grijă de ea. Persoanele în vârstă sunt recunoscătoare și oferă adesea un zâmbet.

Înapoi la prezentare generală