Un domeniu profesional important

Profesia de îngrijitor timp de 24 de ore pentru persoane vârstnice este comparativ cu alte profesii o formă profesională foarte tânără, care se deosebește de un asistent medical din spital în multe aspecte importante. Personalul de îngrijire timp de 24 de ore este din ce în ce mai important. În prezent, în domeniul îngrijirii persoanelor vârstnice activează mai multe persoane decât în industria auto Însă în ce mod se deosebește îngrijirea persoanelor bolnave și a celor vârstnice de asistența de 24 de ore? Și de ce asistența de 24 de ore este necesară urgent?

Îngrijirea persoanelor bolnave și a celor vârstnice

O „îngrijitoare” sau un „îngrijitor” sunt utilizați adesea ca prescurtare pentru îngrijitoare, respectiv îngrijitori ale persoanelor bolnave sau ale persoanelor vârstnice. Ambele profesii fac parte din grupa profesională a „serviciului înalt pentru îngrijirea sănătății și îngrijire medicală”. În plus, pacienții sunt îngrijiți, asistați și supravegheați în instituții staționare sau în ambulatoriu. Îngrijitoarele și îngrijitorii preiau sarcini terapeutice și medicale simple conform indicațiilor medicului.  Printre acestea se numără sarcini, precum spălarea și așezarea în pat a persoanei ce necesită îngrijire sau administrarea medicamentelor.

Asistență de 24 ore

Sarcinile de îndeplinit în timpul asistenței de 24 de ore sunt reglementate în Codul industrial și legea privind asistența la domiciliu. Aceasta presupune ca asistența să poată avea loc în cadrul unei activități lucrative independente și salariate. În cazul asistenței de 24 de ore, persoanele care necesită îngrijire sunt sprijinite la administrarea gospodăriei și la activitățile cotidiene. Printre acestea se numără, de exemplu, ajutor la îmbrăcat și dezbrăcat, efectuarea activităților casnice și a cumpărăturilor, precum și preluarea funcției de companie pentru timpul liber. Din ordinul și conform instrucțiunilor personalului medical de specialitate, asistența de 24 de ore poate prelua și diferite sarcini de îngrijire. Acest timp de transmitere a sarcinilor se numește delegare. Este permisă delegarea, de exemplu, a următoarelor sarcini: administrarea de medicamente, măsurarea glicemiei, administrarea injecțiilor de insulină sau aplicarea pansamentelor și a bandajelor.

Suprapunerea în rutina zilnică

În funcție de necesitățile speciale și de cerința condiționată de sănătate a persoanei care necesită asistență, se întâmplă adesea, ca asistentele sau asistenții de 24 de ore și un specialist al sistemului de sănătate și îngrijire medicală să aibă grijă împreună de o persoană care necesită asistență. Adesea, această situație intervine atunci când starea de sănătate a persoanei care necesită asistență face posibilă îngrijirea și asistența în propria locuință, totuși nu pot fi preluate activități de îngrijire specifice de către personalul de asistență de 24 ore

O profesie cu viitor

Dacă aruncăm o privire asupra schimbării demografice, devine rapid clar faptul că și pe viitor va fi nevoie și de mai multe persoane care să acorde îngrijire 24 de ore. Numărul persoanelor în vârstă care necesită îngrijire va fi și mai mare. Toate acestea o transformă într-o profesie atractivă cu bune perspective. Lahner Pflege oferă un job sigur cu plată echitabilă – acum și pe viitor.