Eroinele și eroii societății noastre
Mulțumim persoanelor care activează în domeniul îngrijirii și asistenței și de care avem nevoie în mod deosebit în situația actuală. O îngrijire bună și profesională în același timp nu este totuși de la sine înțeles.

Cifrele care vorbesc de la sine
Oamenii îmbătrânesc și ajung la o vârstă înaintată din ce în ce mai mult datorită progresului medical. Numărul persoanelor care au nevoie de îngrijire în Austria și Germania crește constant. Conform prognozelor WIFO (Institutul Austriac pentru Cercetare Economică), numărul persoanelor cu vârsta de peste 80 de ani va crește în Austria până în 2050 la 11,5 procente din totalul populației – mai mult decât dublu față de 2015. Asistența timp de 24 de ore este, prin urmare, un sprijin indispensabil pentru întreaga societate.

Îmbătrâniți în propria locuință
Faptul de a îmbătrâni într-un mediu familiar este dorința multor persoane din Austria și Germania. Cu siguranță și părinții, partenerul dvs. sau altă persoană apropiată și-a exprimat deja dorința de a merge într-un cămin de îngrijire a bătrânilor. Rudele nu pot oferi însă adesea necesarul de îngrijire și timpul necesar. Cu o locuință adaptată vârstei și o rutină zilnică bine organizată cu o asistență corespunzătoare acest fapt este posibil. Îngrijirea la domiciliu poate fi astfel adaptată individual, în funcție de gradul de îngrijire și în acord cu dorințele rudelor. Cu un personal de îngrijire timp de 24 de ore, necesarul permanent de asistență se poate conecta cu dorința de a trăi acasă. Datorită îngrijirii afectuoase și asistenței intensive, persoanele în vârstă primesc curajul de a face față vieții.

Cum funcționează asistența timp de 24 de ore?
În cazul unei asistențe timp de 24 de ore, personalul de îngrijire se mută acasă la persoana care trebuie îngrijită și preia o mare parte a sarcinilor, care trebuie desfășurate într-o gospodărie. Îngrijitorul sau îngrijitoarea ajută la igiena zilnică, asigură o îngrijire ideală, se ocupă de administrarea medicamentelor și prestează activități. În plus, un rol important îl reprezintă mișcarea și dialogul. Personalul de îngrijire timp de 24 de ore dăruiește timp și compasiune. Prin îngrijirea la domiciliu, persoanele în vârstă primesc sprijin profesional, complet în funcție de necesarul individual și în mediu familiar. Prezența permanentă a unei persoane care oferă asistență minimizează riscurile. Îndeosebi persoanele cu demență sunt protejate de personalul de îngrijire împotriva singurătății și plictiselii.

Înapoi la prezentare generală